Over Meerdaagse cultuuruitstap naar Bremen en Hamburg

03-06 okt

Meerdaagse cultuuruitstap naar Bremen en Hamburg

Kunstreis naar de Hanzesteden Bremen en Hamburg

Van donderdag 3 oktober 2024 om 07:00 uur t/m zondag 6 oktober 2024 om 22:00 uur

De reis vindt plaats van donderdag 3 oktober tot zondag 6 oktober‘24. 

Jo en Jan Van Daele- Haerens zullen ons gidsen zoals zij dat gedaan hebben bij onze vorige reis naar Basel. Zij staan voor het inhoudelijke van de reis. Als kunstkenners en ondernemers binnen de VZW Kunstontmoetingen geven zij het beste van zichzelf wat meestal leidt tot een rijke ervaring voor de deelnemers. Dit zal ook nu ongetwijfeld het geval zijn. 

De busreis en de hotel afspraken zijn in handen van autocarreizen Sercu uit Roeselare. Zij werkten al eerder samen met de gidsen en zoon Sercu voerde ons naar Basel.

U vindt het volledige programma in de verzorgde bijlage.

Kort samengevat:
Op dag 1 reizen wij naar Gorssel (NL) waar wij een vrij bezoek brengen aan Museum More, het museum van het Modern Realisme.  Verder naar Osnabrück voor een  geleid bezoek van het Felix Nussbaumhuis. Overnachten doen wij in Bremen in Atlantic Universum Hotel.

Dag 2: Stadswandeling  (o.l.v. Jan) en bezoek Kunsthalle in Bremen en wij reizen verder naar Hamburg met daar o.a. een Rondvaart in de haven.Wij verblijven 2 nachten in het hotel Hamburg Radisson.
Dag 3 is volledig gewijd aan Hamburg met o.a. Architectuurwandeling Altona (o.l.v. Jo en Jan)  en korte stadswandeling in Hamburg Altstadt (o.l.v. Jan). En met bezoek aan Elbphilharmonie-plaza en bezoek Kunsthalle Hamburg..
Op dag 4 vatten wij de terugreis aan maar voorzien wij ook haltes in Herford, met korte architectuurwandeling rondom het Marta Museum (olv. Jan). Verder naar Duisburg, met geleid bezoek aan Museum Küppersmühle.

Prijzen

Meer info: Luc Veroeveren, luc.veroeveren@telenet.be of tel. 09 335 54 02

Labels: Kunst & CultuurActiviteitMeerdaagse uitstapCultuurregio Gent