Een impressie van de boeiende lezing van Luc Swinnen

Een impressie van de boeiende lezing van Luc Swinnen

op 30 maart 2023 om 19:49

Davidsfonds Lembeke mocht als eerste vereniging een lezing organiseren in de vernieuwde kloosterkapel

IMG_1982

Davidsfonds Lembeke mocht als eerste vereniging een lezing organiseren in de vernieuwde kloosterkapel. Dr Luc Swinnen sprak over stress en burn-out en baseerde zich daarvoor op zijn recente boek ‘Activeer je Nervus Vagus ‘. Zijn inzicht is dat naast het brein deze belangrijke zenuw  een cruciale rol speelt in de uitlokking en ook in het voorkomen van stress.

Hiervoor zijn enkele tools bekend die stress kunnen voorkomen of tenminste minder storend maken. Het belang van gezonde voeding, periodes van ontspanning en kennis van het eigen lichaam wordt algemeen erkend. Luc Swinnen verstaat de kunst om wetenschappelijke inzichten om te zetten in verstaanbare en praktische tips. Ook zijn boeken bevatten goed begrijpbare aanbevelingen en dat vormt de basis van hun succes.

Succes kende de lezing zonder twijfel. Heel wat aanwezigen bleven nog even hangen nagenieten van een glaasje in de sfeervolle cultuurkapel. Een geslaagde avond van het Davidsfonds.

Foto impressie van de lezing

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit