Over De lezing: AMERIKANEN en hoe ze hun droom verknalden…

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

27 okt
Lembeke - Kloosterkapel # 5567

De lezing: AMERIKANEN en hoe ze hun droom verknalden…

In deze lezing schetst Amerikakenner Steven De Foer een even treffend als ontluisterend beeld van een uitverkoren natie.

vrijdag 27 oktober 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Steven De Foer, die voor De Standaard al vele jaren de Amerikaanse politiek en samenleving covert, stelt de vraag hoe het zo fout kon lopen met de Amerikaanse droom.

In zijn nieuwe boek “Amerikanen. Het had zo mooi kunnen zijn” schetst Amerikakenner Steven De Foer een even treffend als ontluisterend beeld van een uitverkoren natie. Hoe pure gulzigheid – naar eten, geld, macht, vertier – de Verenigde Staten mooi maar meedogenloos maakte, en veel Amerikanen gefrustreerd liet over de grote onvervulde beloften. En hoe belangrijk dat ook voor ons is in Europa is.

Steven bereisde meer dan dertig staten, sprak met iedereen van indiaanse leiders tot de Imperial Wizard van de Ku Klux Klan, en lardeert zijn voordracht met relevante anekdotes.

Hij heeft het daarbij over hoe het op veel terreinen zo fout is kunnen lopen in het land van de grote belofte. Die extreme polarisatie en de populariteit van steeds maffere complottheorieën zoals QAnon is daarvan een belangrijk onderdeel.

Daarnaast gaat hij ook uitgebreid in op de recentste actualiteit, bijvoorbeeld op de vraag of het onvoorstelbare echt mogelijk is volgend jaar: dat de Amerikanen een veroordeelde crimineel die in de gevangenis zit, tot president verkiezen.

Na de lezing is er mogelijkheid tot vraagstelling. Daarna volgt er een drankje

Het belooft een boeiende avond te worden!

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 12,00

Inschrijven dus bij luc.veroeveren@telenet.be of 09 3355402, ten laatste op 21 oktober.

De inschrijving is definitief na storting van het gepaste bedrag op rekening Davidsfonds Lembeke BE27 4491 6029 2173.

Labels: PolitiekLezingActiviteit