Over Lezing van Sofie Claerhout ' Crime Scene Onderzoek via Y-DNA'.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

08 feb
# 6968

Lezing van Sofie Claerhout ' Crime Scene Onderzoek via Y-DNA'.

Ontdek hoe baanbrekend DNA-onderzoek vastgelopen moordzaken kan oplossen.  Deze voordracht dompelt je onder in de donkere wereld van forensisch onderzoek en onopgeloste moordzaken, met als lichtpuntje de gedrevenheid van een jonge wetenschapster.

donderdag 8 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Deze voordracht dompelt je onder in de donkere wereld van forensisch onderzoek en onopgeloste moordzaken, met als lichtpuntje de gedrevenheid van een jonge wetenschapster.

Dit is het thema van een uitzonderlijke lezing die wij samen met Davidsfonds Evergem organiseren.

Door haar onderzoek kan er eindelijk een doorbraak komen bij heel wat tot op vandaag slepende mysteries. Het Y-DNA kan namelijk dienen als krachtig hulpmiddel om jarenlang vastgelopen moordzaken toch nog op te lossen via grootschalig verwantschapschapsonderzoek. Haar CSY onderzoek werd bekroond met de hoofdprijs op het forensisch wereldcongres en ze won de Vlaamse PhD cup samen met de publieksprijs. Op dit moment staat ze in nauw contact met de overheid om DNA-verwantschapsonderzoek te implementeren in onze Belgische wetgeving.

Waar?  Parochiaal Ontmoetingscentrum, Bibliotheekstraat 7 te 9940 Evergem.

Sofie Claerhout

Sofie Claerhout, de eerste doctor in de Forensische Genetica in België, onderzoekt het enige stukje DNA dat ze zelf niet heeft: het mannelijk Y-DNA. Waarom? Om een laatste redmiddel te bieden bij forensische cold cases.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief (drankje inbegrepen) € 12,00
Standaard (drankje inbegrepen) € 17,00

Inschrijven tot 1 februari 2024 bij luc.veroeveren@telenet.be of 09 3355402 en betalen op rek. BE27 4491 6029 2173 van Davidsfonds Lembeke.

Labels: Wetenschap & techniekLezingActiviteitCultuurregio Gent