Over Gegidst bezoek aan de Abdij Roosenberg in Waasmunster

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

19 okt
# 8225

Gegidst bezoek aan de Abdij Roosenberg in Waasmunster

Gegidst bezoek aan de Abdij Roosenberg in Waasmunster. Onder deskundige leiding maken we kennis met de geschiedenis van de abdij en met de buitengewone realisatie van Dom Hans van der Laan.

zaterdag 19 oktober 2024 van 14:30 uur tot 17:30 uur

In het Waasland kan je een van de weinige bouwwerken van de begaafde autodidact Hans van der Laan bezoeken. Het oeuvre van deze monnik-architect is klein, maar de toegepaste principes zijn nog steeds een bron van inspiratie in de internationale architectuurwereld!

 Kom deze parel van het Waasland in alle rust en stilte ontdekken. Onder deskundige leiding maken we kennis met de geschiedenis van de abdij en met de buitengewone realisatie van Dom Hans van der Laan. Hij ontwierp een totaalconcept: architectuur, interieur en meubilair zijn alle van zijn hand. Een heel bijzondere ontdekking!

Ervaar de menselijkheid achter de architectuur door op stap te gaan in de abdij van monnik-architect Dom Hans van der Laan. Zoek de stilte op en kom in contact met het gebouw, de natuur en jezelf.

Ontdek de abdij op de website van Herita

Datum: zaterdag 19 oktober.  We verzamelen aan de abdij, Oudeheerweg/Heide 3 Waasmunster, om 14.15 uur. Bezoek van 14u30 tot 17u00.

Deelname in de kosten:  €20 ( inkomticket, gids, koffie en gebak inbegrepen) of €25 voor niet-leden

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
Standaard € 25,00

Inschrijven ten laatste 7 oktober bij luc.veroeveren@telenet.be of tel. 09 335 54 02

Labels: Geschiedenis & ErfgoedArchitectuurActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Gent